mandag den 29. oktober 2012

Rigtig gode grovboller



Da jeg for nogle dage siden skulle bage nogle gode grovboller, så eksperimenterede jeg lidt med diverse ingredienser. Grovbollerne blev ret gode, så jeg vil lige dele opskriften med jer. De blev lavet lidt på slump, men opskriften er ca. sådan her:
Til ca. 16 stk.

50 g gær
6 dl lunkent vand
3 dl mælk
1 spsk god olie
1½ tsk salt
1 håndfuld solsikkekerner
2 spsk hørfrø
1½-2 dl havregryn (müsli kunne også være ret lækkert i)
2-3 dl fuldkornsmel
Ca. 3 dl durummel
Hvedemel for resten
(Jeg tror også de kunne være ret lækre med revet gulerod eller squash i)
Fremgangsmåde:
Tænd ovnen på 220 grader. Oplæs gæren i det lunke vand. Tilsæt mælk og olie. Rør sammen. Tilsæt nu salt, solsikkekerner, hørfrø og havregryn. Rør igen godt sammen. Tilsæt det forskellige mel lidt ad gangen. Ælt dejen godt igennem i ca. 5 min. Dejen skal være klistret- men skal kunne formes med hænderne (man kan dog evt. bruge en ske). Dejen skal hæve i ca. ½-1 time et lunt sted. Form herefter bollerne (kom evt. lidt vand på hænderne indimellem eller brug en ske) og læg dem på bagepladerne. Dæk bollerne til med et fugtigt viskestykke. Lad dem efterhæve i ca. 20-30 min. Alt efter hvor klistret dejen er, så skal bollerne evt. pensles. Jeg penslede med en lille smule skummetmælk. Bag bollerne i midten af ovnen ved 220 grader i ca. 12-15 min. til de er gyldne. De smager ret godt med smør og ost, men var også gode dagen efter på madpakken med pålæg på.

4 kommentarer:

  1. Wauw, de ser gode ud - og så med et stykke ost og en kop kaffe bliver det ikke bedre!

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak - de var også rigtig gode, og kaffe er jo fantastisk til nybagteboller :)
      Rikke

      Slet
  2. Man bliver jo helt sulten : )

    SvarSlet
    Svar
    1. Hehe - yes! De smager nu også ret godt:)

      Slet

Jeg elsker kommentarer - har du noget på hjertet, så skriv endelig :)